Sko, vesker, skateboards og solbriller – alle mulige slags produkter lages nå av resirkulert plast. Og det er bra, spesielt med tanke på hvor stort problemet med plastforurensning er. Men hvordan plasttype brukes egentlig til å lage disse produktene? Og – hvor nyttig er det egentlig?

 

Hvilken type plast er det?

Ifølge recycleyourplastic.org er det utvalgte plasttyper som brukes for å lage ulike typer produkter. For eksempel:

Plastfolie og – poser brukes til å lage lekeapparater, parkbenker, terrassebord og gjerder – til og med nye plastposer. Kjøper du fortsatt plastposer når du handler så sørg for å gjenbruke dem, eller kast de i plastsøppelet for resirkulering. For å unngå plastposer kan du ta med deg et handlenett i butikken.

Tomme sjampo- og rengjøringsmiddelflasker er laget av sterk, lett plast kjent som HDPE eller nr. 2 kodet plast. Denne plasttypen kan resirkuleres og brukes til plast-tømmer, hagemøbler, lekeapparater, søppeldunker og nye flasker og beholdere. Dette er en av de to mest resirkulerte plasttypene.

Drikkeflasker er laget av en tynnere plasttype kjent som PET eller nr. 1 kodet plast. Denne plasttypen brukes til gulvtepper, T-skjortestoff, gensere og fleece-jakker, jakke-fôr og isoleringsmateriale i soveposer, nye flasker og….

…. mikrofiber!

 

EN NY MÅTE Å LAGE MIKROFIBER PÅ

Norwex var først ute til å tilby mikrofiberprodukter laget resirkulerte PET plastflasker. Vi gjorde dette for å hjelpe til med å løse plastforurensnings-problemet.

Den siste mikrofiber-innovasjonen Norwex har lansert er produkter som er laget av opptil 70 % resirkulert materiale. Nå kan Norwex kunder helt bokstavelig hjelpe til med å rengjøre miljøet samtidig som de rengjør og reduserer bruken av kjemikalier hjemme.

Hva gjør denne siste mikrofiber-nyheten så bra?

 • Det er et mer bærekraftig alternativ. Kundene kan velge gjenbrukbare mikrofiber servietter laget av resirkulert plast i stedet for papirservietter som brukes og kastes, eller tøy-servietter laget av nytt materiale.
 • Det er miljøvennlig – hver enkelt Norwex Serviett er laget av 50 % resirkulert materiale, og hvert sett med fire er laget av fem 500 ml plastflasker.
 • Nå kan vi vaske gulvene med en Norwex mopp som er laget av opptil 70 % resirkulert materiale. Og siden mikrofibermoppen kun skal brukes sammen med vann, sparer vi også miljøet for potensielt skadelige kjemikaler, og vi har ingen tomme plastflasker å kaste heller.
 • Norwex mikrofiber inneholder BacLock®, et middel som er integrert i fiberen for å redusere vond lukt i produktet. BacLock® inneholder sølv zirkoniumfosfat.
 • Egenskapene til mikrofiber gjør at vi fjerner opp til 99% av bakteriene fra en overflate! De tynne fibrene kommer til i de aller minste ujevnhet, og plukker med seg alt! Dette fanges i fibrene og holdes der til de skylles eller vaskes ut.
 • De praktiske Tørkeklutene er laget av 50 % resirkulert materiale, og er et supert alternativ til tørkepapir. La de ligge i huset sitt på benken og du har en effektiv tørkeklut lett tilgjengelig.
 • Det beste av alt er at flere og flere bruker produkter laget av resirkulert materiale, og sparer dermed søppelmottakene, miljøet og havet for massevis av søppel!

 

 

Visste du at?

 • Det regnes med at rundt 27 % av alle plastflasker blir resirkulert.
 • 5 billioner plastposer brukes hvert år, og kun 1 % blir resirkulert.
 • Skyll alltid plastprodukter før du leverer til resirkulering.
 • Mer enn 51 000 trær hugges daglig bare for å dekke Nord-Amerikas papirhåndkle forbruk.