Har du rot på kjøkkenet? Spør deg selv et enkelt spørsmål.

Kjøkkenet blir rotete, akkurat som resten av huset. Det er ikke alltid synlig rot, men det er der uansett. Gamle tallerkener, kopper og lignende som ikke lenger hører sammen, ikke lenger brukes, men står der og tar opp plass i skapet. Kjeler og panner som har riper eller har blitt bulkete i bunnen, og hva med kluter, håndklær og til og med duker som er slitte og ikke brukes lenger?

Hva kan du gjøre? Det er ting og tang som du har hatt bestandig, og kanskje du ikke liker å kaste ting som fortsatt virker? Man kan bli litt sentimental når det gjelder ting, det knyttes minner til dem, mange av dem i hvert fall.

Et tips er å spørre deg selv dette ene spørsmålet når du rydder:

«Hvis jeg var ute og handlet nå, ville jeg kjøpt dette?»

Så enkelt! Er svaret «ja» så beholder du det. Er svaret «nei» så er det kanskje på tide å kvitte deg med det. Det kan gjøres på flere måter, se listen med tips under.

  • Virker den fortsatt? Hvis ikke er det på tide å kaste den!
  • Har jeg plass til denne? Hvis det er plassen som er et problem kan du vurdere å gi  den bort (hvis den fortsatt er brukbar).
  • Er det gammelt og utdatert? Hvis ja, kan den gis bort. Men noen ganger har man bare lyst til å beholde ting av sentimentale grunner, gjør det – hvis du finner en plass.
  • Har du flere? Hvis du for eksempel har flere kjevler, bakeboller, målebegere, kjøkkenredskaper og så videre – gå gjennom og vurder om du trenger flere av samme ting. Tenk etter hva du egentlig bruker. Gi bort eller kast det som ikke brukes. Husk å kildesortere riktig om du velger å kaste.

Når du vurderer om du ville brukt penger på dette produktet i dag, begynner du å se på tingene med andre øyne. Noen ganger vil din sentimentale side vinne, men andre ganger føles det bra å gi det bort slik at noen andre kan få nytte av det. Begge parter vinner på det, noen får et produkt de trenger, du får et ryddig kjøkken!

Lykke til!